Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Кои детски болести лекува хомеопатията?

Всяка майка трябва да знае болестите, които могат да се излекуват с хомеопатия. Освен долуизброените заболявания, за хомеопатия трябва да се мисли винаги, когато има трудно лечимо заболяване, неподдаващо се на стандратно лечение.

Инфекции - децата са податливи на редица инфекции като настинки, бронхит, пневмония, рубеола, варицела, заушки, гастроентерит (диария и повръщане), пикочни инфекции, инфекции на бъбреците и др. Хомеопатията има забележително бързодействащо лечение за споменатите болести, както и за туберкулозата.

Алергии - детската астма (астматичен бронхит) става все по-чест проблем сред децата, живеещи в градовете, и те често страдат от пристъпи на хрипове, кашлица и задушаване. Всяка майка на астматично дете знае агонията и страданието на детето в такива случаи. Хомеопатията предлага превъзходно лечение и за това страдание, което помага дълготрайно, а също и за острите епизоди на задушаване и хрипове, като по този начин детето може да бъде опазено от токсични медикаменти, като кортизони (стероиди). Освен респираторни алергии, хомеопатиятя лекува и кожни такива - екзема, уртикария, хранителни алергии и др.

Тонзилит-избегнете операция - острият, а също хроничен тонзилит (възпалени сливици) с висока температура, е често оплакване сред децата. Благодарение на хомеопатичната наука, милиони деца са опазени от скалпела на хирурга. Почти всички случаи на хроничен тонзилит (включително с нагнояващи сливици) могат да бъдат излекувани напълно с хомеопатия.

Психични отклонени - хомеопатията е ефективна в случаи на различни емоционални разстройства при децата. Подходяща е за хиперактивни деца с пристъпи на неконтролируем бяс и агресия. Подходяща е също за деца, страдащи от фобии, страхове, тревожност, ревност, чувство за малоценност, свенливост, депресия, страх от изпити, неспокойствие, гризане на ноктите, клептомания, умствено изоставане и др.

Други - различни психо-соматични разстройства, като нощно напикаване, главоболие, гастрит. Също така колики, висока температура, проблеми с никненето на зъби, повръщане, дизентерия, нефротичен синдром (заболяване на бъбреците), проблеми, сързани с растежа, гърчове-епилепсия, жълтеница, менингит, гъбични инфекции, брадавици, алопеция (косопад), болки от израстване, слаба концентрация, артрит при деца, псориазис, левкодерма (бели петна по кожата), пъпки, проблеми с щитовидната желза и др.

Когато другите медицински ситеми се провалят или не действат достатъчно бързо и ако искате детето ви да расте с естествени, безопасни, нетоксични, ефективни и бързодействащи лекарства - обърнете се към хомеопатията

назад ...

Хомеопатичните лекарства са не по-добри от плацебо?

Хомеопатичните лекарства са не по-ефективни от плацебо, констатира национална медицинска агенция.

Националният съвет за здравни и медицински проучвания в Австралия анализира научните изследвания в областта на ефективността на алтернативни лекарства при лечението на 68 болести и установи, че "няма надеждни доказателства, че хомеопатията е ефективна".

Преразглеждането, проведено от работна комисия от медицинските експерти, гласи, че хомеопатията не е оказало влияние върху редица заболявания...

прочети повече ...

Лечение с хомеопатични лекарства. Ефекти

Какво е важно да знаем за хомеопатичните лекарства, за да разберем правилно лечението с хомеопатия?

- Колко време трае ефектът на лекарството?
- Може ли да се появят странични ефекти след прием?
- Хомеопатичните лекарства и антидотирането им

На какъв принцип действат хомеопатичните лекарства?

Повечето хора са запознати, че хомеопатичните лекарства действат...

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии