Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Лечение на хроничен колит

Лечението е консервативно. Назначава се подходящ диетичен и хранителен режим, както при другите чревни заболявания от възпалителен произход. По показание се прилагат антибактериални средства /антибиотици, химиотерапевтици/, спазмолитици, болкоуспокояващи лекарства. При подходящи случаи се препоръчва балнео- и климато-лечение, топлинни физикални процедури. Прогнозата на хроничния не усложнен колит е благоприятна при спазване на назначения лечебен режим.

Профилактиката се състои в избягване и отстраняване на предразполагащи фактори и заболявания, които увреждат дебелото черво.

Хроничният колит представлява възпаление на лигавицата на дебелото черво, причинено от различни видове бактерии, амеби, хелминти /глисти/, токсични вещества /олово, живак/, периодични диетични грешки, термични и простудни, алергични и други фактори. Най-честия признак е коликообразна коремна болка, различна по време, сила и локализация. Обикновено болката се усилва преди дефекация /изхождане по голяма нужда/ и отслабва след нея. Болните се оплакват от тежест и подуване на корема, куркане на червата, където се образуват много газове. Често настъпват диаря и запек с редуване. Запекът е по-чест у лица, водещи заседнал живот.

назад ...

Хомеопатичните лекарства са не по-добри от плацебо?

Хомеопатичните лекарства са не по-ефективни от плацебо, констатира национална медицинска агенция.

Националният съвет за здравни и медицински проучвания в Австралия анализира научните изследвания в областта на ефективността на алтернативни лекарства при лечението на 68 болести и установи, че "няма надеждни доказателства, че хомеопатията е ефективна".

Преразглеждането, проведено от работна комисия от медицинските експерти, гласи, че хомеопатията не е оказало влияние върху редица заболявания...

прочети повече ...

Лечение с хомеопатични лекарства. Ефекти

Какво е важно да знаем за хомеопатичните лекарства, за да разберем правилно лечението с хомеопатия?

- Колко време трае ефектът на лекарството?
- Може ли да се появят странични ефекти след прием?
- Хомеопатичните лекарства и антидотирането им

На какъв принцип действат хомеопатичните лекарства?

Повечето хора са запознати, че хомеопатичните лекарства действат...

прочети повече ...

АРХИВ

Търси в статии