Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Билки и методи срещу кожни инфекции

Алергиите на кожата се появяват по различни причини. Те може да се дължат на типа на кожата или на външни фактори.

Алергичен обрив може да се причини от силни химикали, различни храни, от някое лекарство или поради свръхчувствителна кожа. За да се излекува алергията, е важно да се открие причинителят.

Някои природни средства също помагат срещу алергии на кожата:

- Листата на бадемовото дърво имат антиалергични свойства. Налагайте обрива с намачкани листа два пъти на ден.

- Друго средство за лечение на обриви е смес от чаена лъжичка лимонов сок и малко кокосово масло. Сместа трябва да престои върху болното място около 1 час и след това да се измие със студена вода.

- Счукайте малко семена от папая, прибавете към тях една чаена лъжичка лимонов сок и наложете сместа върху чувствителното място. След 10-15 минути измийте със студена вода.

- Процедурата се извършва 1 път на ден превантивно и 2 пъти на ден, ако обривът се е появил. След измиването попийте внимателно.

- Високите дози витамин С предотвратяват алергиите. Препоръчва се на склонните към алергии хора да пият всяка сутрин чаша вода с един изстискан лимон.

- Срещу кожните алергии  помага и чаша вода с 2 чаени лъжички ябълков оцет един път дневно.

- Чаена лъжичка смляно маково семе се смесва с 1 ч. лъжичка вода и  сок от лайм  и се налага върху чувствителното място.

Няколко съвета, с които можем да си помогнем при алегичен обрив на кожата:

- Сменяйте много често чаршафите си.
- Употребявайте само глицеринов сапун.
- Не използвайте възглавници и завивки от перушина.
- Ползвайте козметика на билкова основа.
- Преустановете твърд алкохол и цигари.

Във всеки случай обаче се посъветвайте и със специалист.

назад ...

Тютюнът носи ключа за побеждаването на рака?

Естествените защитни механизми на растението тютюн могат да бъдат използване за убиване на раковите клетки в човешкото тяло.

Учените са идентифицирали една молекула в цвета на растението, която обикновено се бори с гъбички и бактерии - и са били зашеметени да открият, че тя също така има способността да идентифицира и да унищожава рака. Наречена NaD1, тя действа като формира структура подобна на щипка, която захваща липидите, намиращи се в мембраната на раковите клетки, и ги разкъсва като по този начин клетката експулсира съдържанието си и се взривява.

прочети повече ...

Китайска билка лекува хронична болка

Древно китайско билково лекарство може да се използва за борба с хроничната болка, разкри ново изследване.

Корените на цъфтящото растение Corydalis - член на семейството на мака - са били използвани в продължение на векове като болкоуспокояващо. Сега учените са открили, че то съдържат ключова болкоуспокояваща съставка, известна като dehydrocorybulbine (DHCB) и че то не губи ефективността си с течение на времето като традиционните лекарства. Химикалът не действа върху морфиновия рецептор, а върху друг рецептор, по-специално този, който е свързван с допамина.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии