Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Лечение на артрит

Топло и студено

Топлото намалява болката, стимулира кръвообръщението и подобрява подвижността. Студът е за предпочитане при подути и зачервени стави.

За облекчаване се препоръчва:

- Компрес с изцедена хавлия, предварително намокрена със студена или топла вода, според случая, която се поставя в/у засегнатите участъци.

- Пакет замразен грах, увит в кърпа се поставя в/у болното място.
- Топъл (но негорещ) течен восък или парафин. При артрит се потапят ръцете  за 10 минути в него. - Когато изстине се премахва лесно и може да се употребява многократно.
- Гореща вана с две шепи английска сол ( при ревматоиден артрит). Постойте 15-20 минути – не се препоръчва на възрастни хора или страдащи от високо кръвно налягане.

Хранителен режим

Здравословен режим на хранене, вклщчваш 5 порции разнообразни плодове и зеленчуци на ден, добавяте необходимите вещества на организма и имунната система.

Незаменими са мастните киселини в тлъстата риба – херинга, сардини, сьомга, ядките и семената(особенно лененото семе), пълнозърнестите продукти.

При някои хора дества добре и ананасът, поради съдържанието си на бромелин – ензим подобряващ храносмилането и стимулиращ усвояването на веществата, той влияе на възпалителните процеси в организма.

Препоръчително е да се взема м/у храненията както и под формата на екстракт. Той е много силен антиоксидант, който подобрява състоянието на болните от остеопороза.

назад ...

Тютюнът носи ключа за побеждаването на рака?

Естествените защитни механизми на растението тютюн могат да бъдат използване за убиване на раковите клетки в човешкото тяло.

Учените са идентифицирали една молекула в цвета на растението, която обикновено се бори с гъбички и бактерии - и са били зашеметени да открият, че тя също така има способността да идентифицира и да унищожава рака. Наречена NaD1, тя действа като формира структура подобна на щипка, която захваща липидите, намиращи се в мембраната на раковите клетки, и ги разкъсва като по този начин клетката експулсира съдържанието си и се взривява.

прочети повече ...

Китайска билка лекува хронична болка

Древно китайско билково лекарство може да се използва за борба с хроничната болка, разкри ново изследване.

Корените на цъфтящото растение Corydalis - член на семейството на мака - са били използвани в продължение на векове като болкоуспокояващо. Сега учените са открили, че то съдържат ключова болкоуспокояваща съставка, известна като dehydrocorybulbine (DHCB) и че то не губи ефективността си с течение на времето като традиционните лекарства. Химикалът не действа върху морфиновия рецептор, а върху друг рецептор, по-специално този, който е свързван с допамина.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии