Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Лечение на артрит

Топло и студено

Топлото намалява болката, стимулира кръвообръщението и подобрява подвижността. Студът е за предпочитане при подути и зачервени стави.

За облекчаване се препоръчва:

- Компрес с изцедена хавлия, предварително намокрена със студена или топла вода, според случая, която се поставя в/у засегнатите участъци.

- Пакет замразен грах, увит в кърпа се поставя в/у болното място.
- Топъл (но негорещ) течен восък или парафин. При артрит се потапят ръцете  за 10 минути в него. - Когато изстине се премахва лесно и може да се употребява многократно.
- Гореща вана с две шепи английска сол ( при ревматоиден артрит). Постойте 15-20 минути – не се препоръчва на възрастни хора или страдащи от високо кръвно налягане.

Хранителен режим

Здравословен режим на хранене, вклщчваш 5 порции разнообразни плодове и зеленчуци на ден, добавяте необходимите вещества на организма и имунната система.

Незаменими са мастните киселини в тлъстата риба – херинга, сардини, сьомга, ядките и семената(особенно лененото семе), пълнозърнестите продукти.

При някои хора дества добре и ананасът, поради съдържанието си на бромелин – ензим подобряващ храносмилането и стимулиращ усвояването на веществата, той влияе на възпалителните процеси в организма.

Препоръчително е да се взема м/у храненията както и под формата на екстракт. Той е много силен антиоксидант, който подобрява състоянието на болните от остеопороза.

назад ...

Сиропите за кашлица са прахосване на пари - по-добре пробвайте с мед и лимон

Лекарствата за кашлица са пилеене на пари, казват лекари.

Водещи специалисти отричат тези продукти - и казват, че традиционна домашно приготвени средства за лечение с лимон или мед са най-добрият подход за третиране на кашлица.

Д-р Тим Балард, заместник-председател на Кралския колеж на общопрактикуващите лекари, каза: "Медицинските доказателства зад лекарствата за кашлица са слаби и няма доказателства, че тези медикаменти ще намалят продължителността на заболяванията.

прочети повече ...

Лекът против рак се крие в тропическите гори на Австралия?

Австралийските учени смятат, че семена от тропически растения може да държат ключа към лечението на рака.

Изследователите казват, че първоначалните тестове на дървото Blushwood са се оказали ефективни в 70 процента от случаите. За експериментално лекарство на базата на семената  бе установено, че е ефективно при лечение на домашни любимци с рак. Учените от Института Бергохофер открили, че еднократното инжектиране на лекарството ЕВС-46 води до бързо разрушаване на тумори в редица човешки туморни модели.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Търси в статии