Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Нов вид лекарство срещу СПИН

Пациенти, които са развили резистентност към съществуващите лекарства срещу СПИН, ще могат да приемат нов вид лекарство, което блокира ензим, необходим за реплицирането на ХИВ, предаде Би Би Си.

Лекарството е инхибитор на интеграза, нарича се Raltegravir и вече се продава във Великобритания.

То ще бъде изписвано на пациенти, които са спрели да се влияят от стандартните лекарства срещу болестта. Около 10% от 73 000 британци, болни от СПИН, имат в известна степен резистентност към поне едно лекарство, още преди да са започнали лечение.

Клинично изследване на Raltegravir е показало, че медикаментът е ефикасен при пациенти, които 10 години са приемали стандартни антиретровирусни медикаменти. Интеграза е един от три ензима, които ХИВ използва, за да се размножава.

Когато ензимът бъде блокиран, вирусът не може да се реплицира и по-трудно заразява други клетки. В резултат в кръвта се съдържа по-малко количество вирус. Д-р Марк Нелсън, директор на службите за борба с ХИВ в лондонските болници в Челси и Уестминстър, казва, че новото лекарство ще се използва като част от комбинирана терапия при малък брой пациенти.

Експертите използват комбинация от лекарства, с които спират ХИВ в различни етапи от навлизането му в имуннните клетки на организма.

назад ...

Нов крем премахва стриите

Революционен крем, направен от силикон, претендира, че намалява драстично грозни белези и стрии за по-малко от месец.

Remescar, който действа чрез покриване на белега или стриите с тънък, невидим слой от силикон, се твърди, че намалява появата на кожни проблеми с 50 на сто.

Слоят защитава най-горния слой на кожата със собствена "микро-среда", която запечатва влагата и стимулира производството на колаген, който подобрява възстановяването на кожата. Продуктът има и бета глюкан, естествено срещащ се растения екстракт, който има доказан защитен и хидратиращ ефект върху рани, както и мощни слънцезащитни филтри.

прочети повече ...

Интернет помага на възрастните хора да се преборят с деменцията

Сърфирането в интернет и изпращането на имейли могат да предотвратят загуба на паметта в напреднала възраст, твърдят учени.

Осемгодишно проучване на почти 6500 британци на възраст от 50 до 90 установи, че мозъчната дейност на тези, които редовно използват интернет, намалява по-бавно, отколкото при тези, които не го правят. Въпреки че те имат най-голяма полза от интернет, възрастните хора е най-малко вероятно да имат интернет, отколкото всяка друга възрастова група.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Ноември

Август

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии