Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Нов вид лекарство срещу СПИН

Пациенти, които са развили резистентност към съществуващите лекарства срещу СПИН, ще могат да приемат нов вид лекарство, което блокира ензим, необходим за реплицирането на ХИВ, предаде Би Би Си.

Лекарството е инхибитор на интеграза, нарича се Raltegravir и вече се продава във Великобритания.

То ще бъде изписвано на пациенти, които са спрели да се влияят от стандартните лекарства срещу болестта. Около 10% от 73 000 британци, болни от СПИН, имат в известна степен резистентност към поне едно лекарство, още преди да са започнали лечение.

Клинично изследване на Raltegravir е показало, че медикаментът е ефикасен при пациенти, които 10 години са приемали стандартни антиретровирусни медикаменти. Интеграза е един от три ензима, които ХИВ използва, за да се размножава.

Когато ензимът бъде блокиран, вирусът не може да се реплицира и по-трудно заразява други клетки. В резултат в кръвта се съдържа по-малко количество вирус. Д-р Марк Нелсън, директор на службите за борба с ХИВ в лондонските болници в Челси и Уестминстър, казва, че новото лекарство ще се използва като част от комбинирана терапия при малък брой пациенти.

Експертите използват комбинация от лекарства, с които спират ХИВ в различни етапи от навлизането му в имуннните клетки на организма.

назад ...

Лекарство от омари е тайната за дълголетието?

Възможно ли е еликсирът на младостта в действителност да е отвара, направена от черупките на раци, омари и скариди?

Миналата седмица, в изключително уважаваното списание Nature Communications, учени съобщиха как хранителната добавка глюкозамин, изработена от миди, може да помогне на мишките да живеят близо 10 на сто по-дълго.

Съпоставено с хората, това ще добави средно по осем години продължителност на живота на един човек.

прочети повече ...

Виаграта увеличава риска от рак на кожата

Нови изследвания показват, че мъжете, които взимат Виагра, може да имат значително увеличен риск от рак на кожата.

Американски изследователи са открили, че хората, които приемат силденафил, по-известен като Виагра, имат 84 на сто по-голяма вероятност да получат меланом - най-смъртоносната форма на болестта. Смята се, че лекарството за импотентност може да повлияе на същия генетичен механизъм, който позволява на рака на кожата да стане по-агресивен.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Ноември

Август

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии