Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Нов вид лекарство срещу СПИН

Пациенти, които са развили резистентност към съществуващите лекарства срещу СПИН, ще могат да приемат нов вид лекарство, което блокира ензим, необходим за реплицирането на ХИВ, предаде Би Би Си.

Лекарството е инхибитор на интеграза, нарича се Raltegravir и вече се продава във Великобритания.

То ще бъде изписвано на пациенти, които са спрели да се влияят от стандартните лекарства срещу болестта. Около 10% от 73 000 британци, болни от СПИН, имат в известна степен резистентност към поне едно лекарство, още преди да са започнали лечение.

Клинично изследване на Raltegravir е показало, че медикаментът е ефикасен при пациенти, които 10 години са приемали стандартни антиретровирусни медикаменти. Интеграза е един от три ензима, които ХИВ използва, за да се размножава.

Когато ензимът бъде блокиран, вирусът не може да се реплицира и по-трудно заразява други клетки. В резултат в кръвта се съдържа по-малко количество вирус. Д-р Марк Нелсън, директор на службите за борба с ХИВ в лондонските болници в Челси и Уестминстър, казва, че новото лекарство ще се използва като част от комбинирана терапия при малък брой пациенти.

Експертите използват комбинация от лекарства, с които спират ХИВ в различни етапи от навлизането му в имуннните клетки на организма.

назад ...

Създадоха контактни лещи, направени от гел

Създадоха еднократни контактни лещи, които имитират повърхността на окото - което ги прави най-удобните, които могат да бъдат носени.

Те са създадени специално за хората на средна възраст, които имат проблеми с четенето, но не понасят да носят обикновени лещи, защото дразнят очите им като ги изсушават. Лещите са изработени от нов материал, наречен HyperGel, който има същото съдържание на вода като роговицата. Лещите Biotrue също са дишащи, което позволява 93 на сто пренос на кислород.

прочети повече ...

Отрова от паяк ще замести виагра?

Тремор, прекомерно отделяне на слюнка и затруднено дишане са признаци, че може да сте били ухапани от бразилския паяк-скитник.

В редица случаи обаче, отровата на тези паяци може да предизвика и друг неочакван симптом - изключително болезнени ерекции, които траят часове.

Сега учените се надяват да приспособят PnTx2-6 - активната съставка в отровата на паяка - за да образуват естествена виагра. Бразилските паяци-скитници могат да причинят приапизъм - състояние, което се случва, когато кръвта остава „като в капан” в пениса, което води до необичайно продължителни ерекции.

прочети повече ...

АРХИВ

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Ноември

Август

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии