Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Кампания "Моември" 2014 в Хил клиник

Нов вид лекарство срещу СПИН

Пациенти, които са развили резистентност към съществуващите лекарства срещу СПИН, ще могат да приемат нов вид лекарство, което блокира ензим, необходим за реплицирането на ХИВ, предаде Би Би Си.

Лекарството е инхибитор на интеграза, нарича се Raltegravir и вече се продава във Великобритания.

То ще бъде изписвано на пациенти, които са спрели да се влияят от стандартните лекарства срещу болестта. Около 10% от 73 000 британци, болни от СПИН, имат в известна степен резистентност към поне едно лекарство, още преди да са започнали лечение.

Клинично изследване на Raltegravir е показало, че медикаментът е ефикасен при пациенти, които 10 години са приемали стандартни антиретровирусни медикаменти. Интеграза е един от три ензима, които ХИВ използва, за да се размножава.

Когато ензимът бъде блокиран, вирусът не може да се реплицира и по-трудно заразява други клетки. В резултат в кръвта се съдържа по-малко количество вирус. Д-р Марк Нелсън, директор на службите за борба с ХИВ в лондонските болници в Челси и Уестминстър, казва, че новото лекарство ще се използва като част от комбинирана терапия при малък брой пациенти.

Експертите използват комбинация от лекарства, с които спират ХИВ в различни етапи от навлизането му в имуннните клетки на организма.

назад ...

От хапчета за отслабване се пълнее?!

Това е мечтата на всеки – да пие таблетки, с които да отслабва, без да прави нищо друго.

Но погрешните вярвания за хапчетата за отслабване в действителност може да накарат хората да напълняват, предупреждава ново проучване.

Хората, които вземат хапчета за отслабване, ядат повече от всякога, защото попадат в капана на мисълта, че лекарствата ще им помогнат да отслабнат, докато те ядат каквото си искат.

прочети повече ...

Как плодовете помагат на сърдечно болните хора

Нивата на оцеляване след сърдечен удар или инсулт могат да бъдат увеличени значително след пробив на британски учени.

Прост химикал, намиращ се в ягодите и ябълките, може да намали увреждането на сърцето в резултат на удар.

Екип лекари и биолози от Университета в Кеймбридж, мислят, че ако веществото се инжектира след пристъп, то може да намали дългосрочното увреждане на жизнено важни органи. Пробивът, публикувана в списание Nature, идва след като екипът открил механизма, чрез който се увреждат органите след инфаркт или инсулт.

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Ноември

Август

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии