Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Нов вид лекарство срещу СПИН

Пациенти, които са развили резистентност към съществуващите лекарства срещу СПИН, ще могат да приемат нов вид лекарство, което блокира ензим, необходим за реплицирането на ХИВ, предаде Би Би Си.

Лекарството е инхибитор на интеграза, нарича се Raltegravir и вече се продава във Великобритания.

То ще бъде изписвано на пациенти, които са спрели да се влияят от стандартните лекарства срещу болестта. Около 10% от 73 000 британци, болни от СПИН, имат в известна степен резистентност към поне едно лекарство, още преди да са започнали лечение.

Клинично изследване на Raltegravir е показало, че медикаментът е ефикасен при пациенти, които 10 години са приемали стандартни антиретровирусни медикаменти. Интеграза е един от три ензима, които ХИВ използва, за да се размножава.

Когато ензимът бъде блокиран, вирусът не може да се реплицира и по-трудно заразява други клетки. В резултат в кръвта се съдържа по-малко количество вирус. Д-р Марк Нелсън, директор на службите за борба с ХИВ в лондонските болници в Челси и Уестминстър, казва, че новото лекарство ще се използва като част от комбинирана терапия при малък брой пациенти.

Експертите използват комбинация от лекарства, с които спират ХИВ в различни етапи от навлизането му в имуннните клетки на организма.

назад ...

Ново откритие може да доведе до лечение на диабет

Учените са намерили лечение на диабет тип 2, което може да елиминира заболяването.

Изследователите открили, че протеин, който естествено се произвежда в тялото ни, е излекувал заболяването при мишки и те са уверени, че процесът може лесно да бъде приложен при хора.

Пробивът поражда надежда за създаването на евтини лекарства, които биха могли ефективно да спрат една от най-бързо развиващите се заболявания в света.

прочети повече ...

„Електронна кожа” може да следи кръвното, пулса и сърдечния ритъм

Революционен сензор, изработен от златни жици, създаден от австралийски учени, може да допринесе за създаването на електронна кожа, която е в състояние да следи кръвното налягане, пулса и сърдечния ритъм на човека.

Високочувствителната жица, използвана за сензора за налягане, е тънка като човешка кожа. Д-р Уенлонг Ченг от Университета Монаш заяви, че сензорът има голям потенциал за следене на здравето на хората по всяко време и навсякъде.

прочети повече ...

АРХИВ

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Ноември

Август

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии