Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Нов вид лекарство срещу СПИН

Пациенти, които са развили резистентност към съществуващите лекарства срещу СПИН, ще могат да приемат нов вид лекарство, което блокира ензим, необходим за реплицирането на ХИВ, предаде Би Би Си.

Лекарството е инхибитор на интеграза, нарича се Raltegravir и вече се продава във Великобритания.

То ще бъде изписвано на пациенти, които са спрели да се влияят от стандартните лекарства срещу болестта. Около 10% от 73 000 британци, болни от СПИН, имат в известна степен резистентност към поне едно лекарство, още преди да са започнали лечение.

Клинично изследване на Raltegravir е показало, че медикаментът е ефикасен при пациенти, които 10 години са приемали стандартни антиретровирусни медикаменти. Интеграза е един от три ензима, които ХИВ използва, за да се размножава.

Когато ензимът бъде блокиран, вирусът не може да се реплицира и по-трудно заразява други клетки. В резултат в кръвта се съдържа по-малко количество вирус. Д-р Марк Нелсън, директор на службите за борба с ХИВ в лондонските болници в Челси и Уестминстър, казва, че новото лекарство ще се използва като част от комбинирана терапия при малък брой пациенти.

Експертите използват комбинация от лекарства, с които спират ХИВ в различни етапи от навлизането му в имуннните клетки на организма.

назад ...

Необикновен лек против косопад става все по-популярен – инжектиране на собствена кръв в скалпа

Странните козметични процедури станаха свръхпопулярни през 2013 г. като например „вампирения лифтинг” на лицето, при който се извлича кръв от пациента и се инжектира обратно в лицето му.

Процедурата, от която се възползват знаменитости като Ким Кардашиан и супермодела Бар Рафаели, се увеличи по търсене с 800 на сто през миналата година. Толкова популярна и ефективна е вече тя, че козметичните лекари използват техниката, за да спомогнат стимулиране на растежа на коса у пациентите си.

прочети повече ...

Най-сетне създават ефективен лек срещу настинката

Търсенето на лек за настинката е на път да приключи благодарение на рибата треска.

Уникален ензим, намиращ се в арктическите видове риба, има способността да улавя вируса и да го елиминира, твърдят учените. Те са адаптирали ензим, наречен трипсин, в спрей за уста, които намалява разпространението на вируса в клинични проучвания с ефективност 99 на сто. Спреят действа като образува невидима бариера в устата и гърлото, която не позволява на вируса да се разпространява в човешките клетки.

прочети повече ...

АРХИВ

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Ноември

Август

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии