Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Медикаментозен (безоперационен) аборт

Медикаментозният или безоперационен  аборт е най-съвременния способ за прекъсване на бременност без хирургична намеса, с помощта на препарата Mifegin (Mifepristone).

Това е последно поколение препарат, разработен и успешно приложим при прекъсването на нежелана бременност в ранен срок – от първия ден на задържане на менструацията до 42-я, т.е. в срок до шест седмици.

Преимущества на медикаментозния аборт:

- абортът може да се извърши на ранен етап, което снижава риска от сериозни хормонални нарушения;
- абортът протича без хирургична намеса - приема се само предписания препарат, под лекарски контрол;
- Mifegin  е нехормонален химически препарат. Под негово въздействие стените на матката изтъняват и бременността не може да се развива по-нататък;
- матката и шийката на матката не се подлагат на никакви механични въздействия, което изключва риска от увреждането им;
- отсъства необходимостта от поставянето на пациентката под наркоза;
- процедурата по прекъсване на бременността отнема няколко минути и не изисква предварителна подготовка;
- последиците от медикаментозния аборт с в пъти по-малко, отколкото всички останали начини;

За да  премине успешно операцията по прекъсване на бременността, е необходимо да се спазват определени правила. Първо, не отлагайте аборта за последните дни   на срока. Колкото по-рано се обърнете към лекар, толкова по-добре! В противен случай има риск, Мифегина да не окаже желания резултат (тъй как оплодената яйцеклетка може твърде здраво да е сранала в матката), и да се наложи допълнителна хирургична намеса.

Жената, прекъсваща нежеланата бременност с помощта на Мифегин, трябва да посети гинеколог поне три пъти.

На първия прием гинеколога диагностира бременността с помощта експресен тест или вагинален датчик, а така също определя и времето й. Докторът задължително трябва да удостовери, че бременността не е извънматочна. Ако е получено съгласието на пациентката за прилагане на медикаментозния метод, то тя получава  3 таблетки Мифегин, които трябва да приеме вътрешно.

назад ...

Чудотворна ваксина срещу рак на белия дроб вече е факт

Пациентите с рак на белия дроб вече могат да получат революционно лечение, който приучава тялото да намира и атакува болни клетки.

Лекарството се предоставя на пациенти във Великобритания и позволява животоспасяващото лечение да бъде пуснато на пазара чрез ускорен процеса на лицензиране, които обикновено отнемат години.

Лечението е под формата на ваксина, която се поставя на всеки две седмици. Лекарството nivolumab действа като приучава имунната система на организма да атакува раковите клетки.

прочети повече ...

Страдате от цистит? Причината е, че урината ви е твърде киселинна

Учените са открили защо някои хора са по-склонни да получават болезнени инфекции на пикочните пътища като цистит.

Специалистите казват,  че киселинността на урината на дадено лице може да повлияе на това как растат бактериите в пикочните пътища, което им позволява да процъфтяват. Диетата може също да играе роля в начина, по който малките отпадъчни молекули на храната се превръщат от бактерии в червата, преди да се отделят чрез урината.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии