Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Медикаментозен (безоперационен) аборт

Медикаментозният или безоперационен  аборт е най-съвременния способ за прекъсване на бременност без хирургична намеса, с помощта на препарата Mifegin (Mifepristone).

Това е последно поколение препарат, разработен и успешно приложим при прекъсването на нежелана бременност в ранен срок – от първия ден на задържане на менструацията до 42-я, т.е. в срок до шест седмици.

Преимущества на медикаментозния аборт:

- абортът може да се извърши на ранен етап, което снижава риска от сериозни хормонални нарушения;
- абортът протича без хирургична намеса - приема се само предписания препарат, под лекарски контрол;
- Mifegin  е нехормонален химически препарат. Под негово въздействие стените на матката изтъняват и бременността не може да се развива по-нататък;
- матката и шийката на матката не се подлагат на никакви механични въздействия, което изключва риска от увреждането им;
- отсъства необходимостта от поставянето на пациентката под наркоза;
- процедурата по прекъсване на бременността отнема няколко минути и не изисква предварителна подготовка;
- последиците от медикаментозния аборт с в пъти по-малко, отколкото всички останали начини;

За да  премине успешно операцията по прекъсване на бременността, е необходимо да се спазват определени правила. Първо, не отлагайте аборта за последните дни   на срока. Колкото по-рано се обърнете към лекар, толкова по-добре! В противен случай има риск, Мифегина да не окаже желания резултат (тъй как оплодената яйцеклетка може твърде здраво да е сранала в матката), и да се наложи допълнителна хирургична намеса.

Жената, прекъсваща нежеланата бременност с помощта на Мифегин, трябва да посети гинеколог поне три пъти.

На първия прием гинеколога диагностира бременността с помощта експресен тест или вагинален датчик, а така също определя и времето й. Докторът задължително трябва да удостовери, че бременността не е извънматочна. Ако е получено съгласието на пациентката за прилагане на медикаментозния метод, то тя получава  3 таблетки Мифегин, които трябва да приеме вътрешно.

назад ...

Метален имплант предотвратява страничните ефекти от химиотерапията

Поставянето на метален имплант на мястото, където има рак, може да намали страничните ефекти от химиотерапия.

Учени от Единбургския университет казват, че това може да направи лечението по-целенасочено и така да се избегнат странични ефекти като гадене, които се появяват, когато химиотерапията атакува здравите клетки, а не само раковите.

Екипът е открил, че може да промени химическия състав на често използваните лекарства за химиотерапия, така че те да се активират само когато са в контакт с метала паладий.

прочети повече ...

Капки за очи лекуват розацея

Нов гел, съдържащ съставка, използвана в капките за очи, може да се окаже решение за неприятното и често болезнено зачервяване на лицето.

Mirvaso ще бъде на разположение по лекарско предписание само за пациенти със заболяването на кожата розацея, която причинява постоянно зачервяване.

Гелът съдържа бримонидин - лекарство, използвано за лечение на глаукома. Новото му приложение е било открито случайно, когато пациенти с двете заболявания установили, че кожата около очите им станала по-светла, когато използват капките.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии