Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Методи за лечение на панкреатит

Лечението на болните е консервативно. Те по спешност трябва да се настанят в интензивно болнично заведение. Назначават се глюкозни коктейли, съдържащи ензимни препарати, витамини, спазмолитици, аналгетици, анестетици, кардиотоници. При показание се прилагат широкоспектърни антибиотици. По строго показание и при настъпили тежки усложнения /некроза, абсцедиране и други/ се прибягва до оперативна намеса. Прогнозата на острия панкреатит е сериозна.

При бързо развитие настъпва огнищно самосмилане на жлезата от действието на освободени активизирани жлезни ензими. При несвоевременно и недостатъчно лечение прогнозата е абсолютно лоша. Профилактиката се състои в избягване и отстраняване на предразполагащи и причинни фактори, подходящ хранителен режим и ефективно лечение на наличната инфекция в съседни органи.

Остър панкреатит

Острото възпаление на панкреаса се причинява от разлини фактори: преяждане, травма, остро възпаление на жлъчните пътища. Предразполагащи болестни състояния са алкохолизъм, захарен диабет, затлъстяване, налична активна инфекция /пневмония, абсцес, флегмон, остър ентерит и колит и други/.

Най-често остър панкреатит се развива няколко часа след обилно хранене и злоупотреба с алкохол. Нерядко обаче причината оставa неизяснена. Появява се внезапна силна болка в горната част на корема, която се разпространява в лявата коремна област и назад към лявата плешка и лявата слабина. Болните повръщат неспирно без да получат облекчение. Кожата е покрита със студена пот, а артериалното налягане се понижава. За кратко време настъпва рязко влошаване на състоянието на болните.

назад ...

Чудотворна ваксина срещу рак на белия дроб вече е факт

Пациентите с рак на белия дроб вече могат да получат революционно лечение, който приучава тялото да намира и атакува болни клетки.

Лекарството се предоставя на пациенти във Великобритания и позволява животоспасяващото лечение да бъде пуснато на пазара чрез ускорен процеса на лицензиране, които обикновено отнемат години.

Лечението е под формата на ваксина, която се поставя на всеки две седмици. Лекарството nivolumab действа като приучава имунната система на организма да атакува раковите клетки.

прочети повече ...

Страдате от цистит? Причината е, че урината ви е твърде киселинна

Учените са открили защо някои хора са по-склонни да получават болезнени инфекции на пикочните пътища като цистит.

Специалистите казват,  че киселинността на урината на дадено лице може да повлияе на това как растат бактериите в пикочните пътища, което им позволява да процъфтяват. Диетата може също да играе роля в начина, по който малките отпадъчни молекули на храната се превръщат от бактерии в червата, преди да се отделят чрез урината.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии