Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Лечение на хроничен колит

Лечението е консервативно. Назначава се подходящ диетичен и хранителен режим, както при другите чревни заболявания от възпалителен произход. По показание се прилагат антибактериални средства /антибиотици, химиотерапевтици/, спазмолитици, болкоуспокояващи лекарства. При подходящи случаи се препоръчва балнео- и климато-лечение, топлинни физикални процедури. Прогнозата на хроничния не усложнен колит е благоприятна при спазване на назначения лечебен режим.

Профилактиката се състои в избягване и отстраняване на предразполагащи фактори и заболявания, които увреждат дебелото черво.

Хроничният колит представлява възпаление на лигавицата на дебелото черво, причинено от различни видове бактерии, амеби, хелминти /глисти/, токсични вещества /олово, живак/, периодични диетични грешки, термични и простудни, алергични и други фактори. Най-честия признак е коликообразна коремна болка, различна по време, сила и локализация. Обикновено болката се усилва преди дефекация /изхождане по голяма нужда/ и отслабва след нея. Болните се оплакват от тежест и подуване на корема, куркане на червата, където се образуват много газове. Често настъпват диаря и запек с редуване. Запекът е по-чест у лица, водещи заседнал живот.

назад ...

Чудотворна ваксина срещу рак на белия дроб вече е факт

Пациентите с рак на белия дроб вече могат да получат революционно лечение, който приучава тялото да намира и атакува болни клетки.

Лекарството се предоставя на пациенти във Великобритания и позволява животоспасяващото лечение да бъде пуснато на пазара чрез ускорен процеса на лицензиране, които обикновено отнемат години.

Лечението е под формата на ваксина, която се поставя на всеки две седмици. Лекарството nivolumab действа като приучава имунната система на организма да атакува раковите клетки.

прочети повече ...

Страдате от цистит? Причината е, че урината ви е твърде киселинна

Учените са открили защо някои хора са по-склонни да получават болезнени инфекции на пикочните пътища като цистит.

Специалистите казват,  че киселинността на урината на дадено лице може да повлияе на това как растат бактериите в пикочните пътища, което им позволява да процъфтяват. Диетата може също да играе роля в начина, по който малките отпадъчни молекули на храната се превръщат от бактерии в червата, преди да се отделят чрез урината.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии