Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Лечение на хроничен колит

Лечението е консервативно. Назначава се подходящ диетичен и хранителен режим, както при другите чревни заболявания от възпалителен произход. По показание се прилагат антибактериални средства /антибиотици, химиотерапевтици/, спазмолитици, болкоуспокояващи лекарства. При подходящи случаи се препоръчва балнео- и климато-лечение, топлинни физикални процедури. Прогнозата на хроничния не усложнен колит е благоприятна при спазване на назначения лечебен режим.

Профилактиката се състои в избягване и отстраняване на предразполагащи фактори и заболявания, които увреждат дебелото черво.

Хроничният колит представлява възпаление на лигавицата на дебелото черво, причинено от различни видове бактерии, амеби, хелминти /глисти/, токсични вещества /олово, живак/, периодични диетични грешки, термични и простудни, алергични и други фактори. Най-честия признак е коликообразна коремна болка, различна по време, сила и локализация. Обикновено болката се усилва преди дефекация /изхождане по голяма нужда/ и отслабва след нея. Болните се оплакват от тежест и подуване на корема, куркане на червата, където се образуват много газове. Често настъпват диаря и запек с редуване. Запекът е по-чест у лица, водещи заседнал живот.

назад ...

Метален имплант предотвратява страничните ефекти от химиотерапията

Поставянето на метален имплант на мястото, където има рак, може да намали страничните ефекти от химиотерапия.

Учени от Единбургския университет казват, че това може да направи лечението по-целенасочено и така да се избегнат странични ефекти като гадене, които се появяват, когато химиотерапията атакува здравите клетки, а не само раковите.

Екипът е открил, че може да промени химическия състав на често използваните лекарства за химиотерапия, така че те да се активират само когато са в контакт с метала паладий.

прочети повече ...

Капки за очи лекуват розацея

Нов гел, съдържащ съставка, използвана в капките за очи, може да се окаже решение за неприятното и често болезнено зачервяване на лицето.

Mirvaso ще бъде на разположение по лекарско предписание само за пациенти със заболяването на кожата розацея, която причинява постоянно зачервяване.

Гелът съдържа бримонидин - лекарство, използвано за лечение на глаукома. Новото му приложение е било открито случайно, когато пациенти с двете заболявания установили, че кожата около очите им станала по-светла, когато използват капките.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии