Анкета

Бихте ли се доверили на алтернативната медицина?

Как да се концентрираме в процеса на правилното дишане?

Човек диша непрестанно, без да се замисля за това, но въпреки това съзнателната намеса в дихателния процес осигурява важна връзка между съзнанието и тялото, Йогата е изключително полезна със своите дихателни упражнения, които помагат при депресии, стрес, тревожност, умора, а също и астматични проблеми.  Следвайки следващите няколко съвета ще достигнете или поне ще се доближите до правилното дишане.

1.Изберете спокойно, тихо и не много силно осветено помещение.

2.Легнете по гръб на постелка на земята с леко разстворени крака, разпервайки ръце под ъгъл 45 градуса спрямо тялото и с длани обърнати нагоре.

3.Затворете очи, отпуснете се и се съсредоточете върху дишането, помислете затова,  как се забавя постепенно.

4.Съсредоточете се върху промяната на температурата на въздуха, как той навлиза в тялото ви, как излиза.

5.Обърнете внимание на звука при дишането, разграничете процеса на вдишване и издишване.

Заетата от вас поза , действа релаксиращо и според йогийското учение се нарича „савасана” – това е неподвижност, която води до душевно спокойствие.

назад ...

Тъмната страна на медитацията

Медитацията се популяризира все повече от известни личности като Гуинет Полтроу и Ръсел Бранд, които се хвалят с това, че техниката им помага да елиминират стреса от съзнанието си и да живеят за момента. Но медитацията може да откючи мания, депресия, халюцинации и психоза, сочат психологически изследвания във Великобритания и САЩ.

Практиката е част от все по-голямо движение, което се основава на древните източни традиции. Въпреки това, 60 на сто от хората, които са медитирали, са претърпели най-малко един негативен страничен ефект, включително паника, депресия и объркване.

прочети повече ...

Йогата е полезна за сърцето колкото колоезденето

Ако не сте запалени по фитнеса, ето една добра новина. Оказва се, че йогата е толкова полезна за сърцето, колкото и колоезденето.

Анализът на десетки изследвания за въздействието на древната източна практика разкри, че тя има многобройни ползи за здравето.

Йогата води до загуба на тегло, намалява лошия холестерол и кръвното налягане. В действителност, подобренията са еднакви с тези, наблюдавани при хора, които правят редовни упражнения като колоездене и бързо ходене.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Юли

Март

Февуари

Търси в статии